Tilburg

Tilburg

Tilburg is tot stad getransformeerd door de groeiende textielindustrie. Welgestelde families die hierachter stonden waren onder andere Mutsaerts, van de Kimmenade, Enneking, Van den Bergh, Mannaerts en Van Thiel. In 1780 was er sprake van ene Norbertus Mutsaerts die drapenier was te Tilburg. De familie ontwikkelde zich later tot een organisatie van wollenstoffenfabrikanten. De grondstof werd geleverd door de honderdduizenden heideschapen in Noord-Brabantse. Verdere factoren die Tilburg aantrekkelijk maakten voor vestiging waren: de daar aanwezige kennis en lage lonen.

In 1960 kende de wolstoffenfabrikanten in de industrie problemen, de één na de andere fabriek sloot haar poorten. E waren een aantal textielindustrie toeleverende bedrijven die bijtijds koers deden wijzigen en diende de stad nieuwe economische activiteiten aan te trekken. Dit werd deels bereikt door oriëntatie op de dienstensector en het onderwijs en deels door een veelzijdiger industriële bedrijvigheid te stimuleren en nieuwe bedrijven aan te trekken. De industrie is tegenwoordig niet meer afhankelijk van een enkele industrietak, maar ze is modern en veelzijdig. Allerlei ondernemingen, waaronder diverse uit het buitenland, hebben hier hun hoofdkantoor gevestigd. Vooral de chemische industrie, voedingsmiddelenindustrie, medische technologie en fijnmetaal spelen een belangrijke rol. Ook is Tilburg een belangrijke transportstad. Hoewel er in Tilburg een aantal grote dienstverleners gevestigd zijn, speelt deze sector een geringere rol dan in vergelijkbare steden.

Naast de interessante historie van Tilburg is de stad nog altijd volop in beweging. dit blijkt wel uit de vele gebieden die doorontwikkeld worden met nieuwe concepten en projecten. Ook niet te vergeten zijn de vele festivals en evenementen die in Tilburg worden gehouden. De website Tilburg.com staat vol met nieuws over Tilburgse activiteiten. Daarnaast hebben we natuurlijk het Brabantse Dagblad die alle nieuwtjes en noviteiten naar buiten brengt.

Ook hebben we de meest vernieuwende autofabrikant Tesla in Tilburg zitten met hun assemblage fabriek. Hier worden Tesla’s die voor de Europese markt zijn bestemd samengesteld.

De expertise van Dickens BV in Tilburg en omgeving betreft:

Stalen kozijnen Tilburg

Lasbedrijf Tilburg

Stalen ramen Tilburg

Stalen taatsdeuren Tilburg

Menu