Stalen kozijn

Een gave binnendeur met stalen kozijn, een populaire keuze!

Steeds vaker wordt er gekozen voor binnendeurkozijnen van staal. Een stalen kozijn biedt namelijk vele voordelen: heeft een lange levensduur, het is enorm sterk en kan daarom in een hele elegante versie worden uitgevoerd. Zo kan er veel glas worden gebruikt zodat de ruimtes afgescheiden kunnen worden zonder in te boeten op ruimtelijk gevoel.

Een stalen kozijn helemaal op maat voor jou gemaakt!

Omdat we een eigen werkplaats hebben kunnen stalen kozijnen helemaal op maat voor je maken. Of het nu gaat om een grote robuuste kozijnen of meer over een elegant deurkozijn. Wij maken stalen deuren en kozijnen in iedere wens, afmeting en kleur, zolang het maar van staal is kunnen wij het maken. Het assortiment aan stalen kozijnen is dan ook oneindig groot. Zo zijn stalen deuren met een taatsscharnier erg elegant en populair. Hier zit als het ware dan ook geen stalen kozijn rondom.

De maatwerk stalen deurkozijnen worden in onze eigen werkplaats gemaakt aan de hand van jouw wensen. Vervolgens worden deze voorzien van een coating zoals een veelgekozen zwarte Ral 9011 kleur. Hoewel we tegenwoordig ook steeds vaker zien dat een nieuwe klant kiest voor een witte Ral 9010 kleur wat een ruimtelijk gevoel stimuleert. Voor ons maakt het in de uitvoering niet uit hoe we het mogen maken en/of de montage mogen voorzien. In de meeste gevallen doen wij de enkel de maatwerk productie van de stalen kozijnen.

Welk profiel past het beste bij jouw stalen kozijn?

Stalen kozijnen worden gemaakt van profielen. Deze stalen profielen worden op maat gezaagd en gelast wordt het een kozijn wordt die op de gewenste millimeter nauwkeurig wordt geleverd. Een veel gekozen profiel is een Hop profiel bijvoorbeeld. Maar ook een T, U of H profiel kan worden gebruikt om stalen kozijnen mee te maken. Eventueel kan er zelfs worden gekozen voor een stalen strip of koker. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit welk profiel je kiest. Jij geeft jouw wensen door en wij maken er iets constructief sterk en er een esthetisch aantrekkelijk kozijn van.

Wat zijn de trends betreft stalen kozijnen 2022?

Waarbij in het verleden juist stalen kozijnen in het zwart erg populair waren zien we steeds meer dat nieuwe interieurs kiezen voor een witte kleur stalen kozijn. Door de veelal hoge plafonds van de nieuwbouw projecten zien we de trend om juist te accenturen met horizontale liggers in het kozijn. Zodat de hoogte en breedte verhouding beter uit de verf komen.

De impact van woningschaarste op stalen kozijnen?

De huisprijzen zijn afgelopen jaren flink gestegen. Dit doen veel bewoners besluiten om hun huidige woning te verbouwen, renoveren of moderniseren. Een van die redenen om het interieur aan te pakken is vaak omdat het leven of het gebruik van de woning verandert. Kinderen worden ouder en hebben meer behoefte aan een eigen ruimte of juist de toenemende trend van thuiswerken waar behoefte aan privacy groter wordt.

De woningschaarste heeft er afgelopen jaren in ieder geval voor gezorgd dat er steeds meer stalen kozijnen terug te vinden zijn in de interieurs van tegenwoordig. Het is een mooie manier om ruimtes af te scheiden en het neemt minder ruimte in beslag dan robuuste houten kozijnen of gips wanden bijvoorbeeld.

  

Stalen kozijnen zijn zeer populair bij compacte woningen en lofts

Er zijn steeds meer compacte woningen op de markt. En bij een beperkte oppervlakte is een creatief gebruik van ruimte noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Stalen of houten deuren die in de wand schuiven zijn om die reden ook erg populair bij de compacte woningen. De traditionele klapdeuren kunnen namelijk veel ruimte in beslag nemen dus wordt er vaker gekozen voor een schuifdeur uitvoering.

Omdat staal erg sterk is hoeft het minder robuust te zijn als hout en dat levert voordeel op in volume beslag van de woning. In een loft is juist het ruimtelijk gevoel en de industriële look vaak doorslaggevend om te kiezen van een product van staal en glas.

Wie zijn wij van Dickens BV?

Ons motto bij Dickens BV is wij maken alles op maat zolang het maar van staal is en stijlvol mag zijn. Daarom noemen gebruiken wij de leuze staal met stijl. Met ons gepassioneerde team aan vakmensen kunnen wij dankzij onze ruimte werkplaats met vele machines een sterk staaltje werk verzetten en maken. Wij zijn niet het bedrijf voor grote serieproducties maar juist die specifieke wensen die wij kunnen flexibel en snel kunnen vertalen in een maatwerk product van staal. Wij huizen in het Brabantse Beek, ook wel Hilvarenbeek genoemd, 10 minuten van Tilburg. We hebben geen showroom en als je spontaan binnen komt lopen moeten we eerst vaak onze handen nog wassen. Tja je voelt het al, we hebben een hands-on mentaliteit.

Mogen we onze handen uit de mouwen steken voor jouw stalen maatwerk kozijn?

Mooi, onze handen laten wapperen om een stijlvol staaltje werk te leveren doen we het liefste. Je mag ons altijd bellen of een mailtje sturen. Als je al iets in gedachte hebt en mogelijk op papier is dat altijd handig om mee te sturen. Dan kijken we graag hoe we er samen een mooi product van kunnen maken dat past als een maatpak.

Of bekijk ook eens onze andere pagina’s zoals:
Stalen binnendeuren met kozijn
De prijs van een stalen kozijn
Stalen maatwerk kozijn
Stalen deuren op maat

Offerte aanvragen?

We zouden het super tof vinden als we je mogen verblijden met onze producten. Ontvang geheel vrijblijvend een offerte van ons.

 • Glass pivoting door with central axis pivot hinge. This beautiful pivot door is custom-made by Portapivot with black anodized aluminium and is equipped with Stealth Pivot XL pivoting hinges.
 • Porte vitrée double sur pivot désaxé "steel look"
 • Modern stalen deur concept uitgerust met een taatsscharnier waarvoor niets op voorhand in de vloer ingebouwd dient te worden. Op maat gemaakt door Anyway Doors. #stalendeur #taatsdeur
 • Glass pivot door with central axis pivot point. The glass patch fittings are equipped with invisible "Stealth Pivot" pivoting hinges.
 • Moderne glazen pivotdeur zonder vloerveer of inbouwelementen in de vloer.
 • Modern glass pivot door with bronze anodized frame and transparent glass. #portapivot
 • Stalen taatsdeur met centraal draaipunt
 • cloison en verre, grande cloison vitrée dans un appartement loft
 • Moderne "stalen deur" Steel Look van Anyway met pivoterende scharnieren zonder inbouwelementen in de vloer. #pivotdeur #stalendeur
 • Living on my own
 • Drehtür aus Glas dreht sich um 360 Grad
 • Taatsdeuren
 • Semi-open plan with steel pivot doors & sliding doors
 • Pivoterende glazen deur met zwart geanodiseerd aluminium en helder glas. Er dienen geen vloerveer of andere inbouwdelen ingebouwd te worden in uw vloer! Type "SKD47pivot" van Anyway Doors, richtprijs +- € 2300.00 euro excl. BTW voor de afgebeelde deur. #taatsdeur #pivoterendeglazendeur
 • Dubbele stalen taatsdeur by Frank van den Boomen deuren i.s.m. JVR Design
 • https://www.stalen-binnendeuren.nl/
 • Veenendaal - Voorbeelden - Stalendeuropmaat.nl
 • Dekru iron framed doors taatsdeuren stalen deuren pivot deuren steel doors
 • Stalen deuren Amsterdam (19)
 • Woonkamer vloer inspiratie! #vloer #woonkamer #inspiratie
 • Townhouse at the park; design Remy Meijers
 • Binnenkijken bij Interieurproject gerealiseerd door De Rooy Metaaldesign & Osiris Hertman | Via online platform The Art of Living Online | Stalen Taatsdeuren | #stalendeuren #interiordesign #interiordesigner #homedecor #doors #steel #black #industrial
 • Stalen kozijn
 • jle_rasenberg20160704_0586
 • Trap, stalen deur en gave doorkijk vanaf trap
Menu