Een stalen binnendeur op maat: keuzes en aandachtspunten

Wanneer je een stalen deur op maat laat maken bij Dickens BV kun je precies aangeven wat jouw wensen zijn en hoe jouw ideale stalen binnendeur eruitziet. Er zijn hierbij verschillende mogelijkheden en aandachtspunten bij het samenstellen van een stalen binnendeur, deze hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

Kies de juiste afmetingen

Misschien wel het belangrijkste bij het laten maken van een stalen deur op maat: het doorgeven van de juiste afmetingen. Gebruik voor het opmeten van de maten voor jouw deur bij voorkeur een laser afstandmeter, hiermee kun je tot op de millimeter nauwkeurig de gewenste maten van de door jou gewenste deur opmeten en zijn er achteraf geen onaangename verrassingen. 

Welke scharnier kies je voor?

Wij leveren ‘reguliere’ stalen deuren, bijvoorbeeld met taats scharnieren die als het ware om de as draaien, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een schuifdeur bijvoorbeeld. Bedenk dus goed wat het beste past bij de ruimte waar je de deur in wil gaan plaatsen, zowel in esthetisch als in functioneel opzicht. Wanneer je kiest voor een schuifdeur, is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een schuifdeur die in een nis in de muur schuift wat in veel gevallen bij compacte ruimtes een prettige oplossing biedt omdat er minder bewegingsruimte nodig is om de deur te openen.

De gewenste kleur van de stalen binnendeur?

Ook qua kleur zijn er vele mogelijkheden. Ga je voor een industriële look? Dan kunnen wij blanke lak op het staal aanbrengen, waardoor de originele kleur van het staal optimaal tot zijn recht komt. Maar ook andere kleuren zijn mogelijk, zoals zwart of antraciet. Wij leveren stalen deuren in alle ral kleuren.

Welk profiel?

Verder is er ook keuze in het soort profiel. Ieder profiel geeft weer een andere look en uitstraling aan de deur. Voorbeelden van profielen zijn hoek-, hop- en kokerprofielen. Wij laten je graag zien wat de verschillen zijn tussen de profielen, zodat je weloverwogen een keuze kunt maken.

Welke handgreep op de deur?

Ook kun je helemaal zelf bepalen wat voor soort handgreep jij op de stalen binnendeur geplaatst zou willen hebben. Wij kunnen strips op de deur plaatsen in iedere gewenste afmeting, maar ook deurknoppen of andersoortige handgrepen behoren tot de mogelijkheden. Kortom, wij maken de handgreep naar jouw wens.

Wat zijn de voor- en nadelen van een stalen binnendeur op maat?

Logischerwijs is het op maat maken van een stalen binnendeur een proces dat meer tijd in beslag neemt dan het afleveren van een standaard stalen binnendeur. Omdat bij dit proces ambacht en extra tijd komt kijken, is de prijs van op maat gemaakte stalen binnendeuren vanzelfsprekend ook hoger. Het grote voordeel van een maatwerk stalen binnendeur is echter dat de deur precies zo gemaakt wordt, als jij dit voor ogen hebt. Geen wens is te gek en je kunt de deur echt helemaal zelf samenstellen. Kortom, het op maat laten maken van een stalen binnendeur is vooral aan te raden wanneer je vrij specifieke wensen hebt of wanneer je een deur nodig hebt die afwijkt van de standaardmaten. 

De prijs van een maatwerk stalen binnendeur?

Uiteraard verschilt de prijs van een maatwerk stalen binnendeur erg per type deur. Dit is helemaal afhankelijk van jouw wensen en het werk dat nodig is voor het op maat maken van jouw stalen binnendeur. Om je een kleine indicatie te geven: bij op maat gemaakte stalen binnendeuren moet je denken aan een bedrag boven de 1000 euro. Is dit boven jouw budget? Dan loont het zich wellicht om toch te kijken naar een standaard type stalen binnendeur. 

Dickens BV helpt je graag verder met de realisatie van een maatwerk stalen binnendeuren

Wat uw wensen ook zijn ten aanzien van een stalen binnendeur, voor Dickens BV is niets te gek! Wij maken in onze werkplaats alle typen stalen binnendeuren op maat. Wij maken hierbij gebruik van onze eigen machines en vakmanschap. Bent u benieuwd wat Dickens BV voor u kan betekenen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. 

Menu