Impressie gashaarden

Hieronder een verzameling foto’s ter inspiratie van verschillende gashaarden. Eigenlijk is geen vorm te gek of afmeting te groot voor maatwerk gashaarden. Zowel gesloten als open gashaarden kunnen we geheel naar wens leveren.

Eens een kijkje nemen in de showroom? Ga eens langs bij een van onze dealers.

 • Houthaarden - Haardencentrum Hoevelaken
 • Clean fireplace + wood storage object.
 • De Stovax Studio 1 Vrijstaande kachel bevat dezelfde indrukwekkende brander kamer en prestaties dan die van de inbouw haarden. Om de juiste sfeer in uw huiskamer te kunnen creëren zijn er een aantal opties, zoals een zwart glazen bovenplaat, een hoogglans zwart emaillen rookkanaal, zwart emaillen rozet voor een nette aansluiting van het rookkanaal op [...]
 • Haard centraal in de ruimte: de doorkijkhaard - Nieuws Startpagina ...
 • Deze gashaard van Faber biedt ongekende designmogelijkheden. Het is een haard met een vloeiend doorlopende modellijn en inbouwkaders in twee diepten, die zowel vier- als driezijdig te gebruiken zijn. Bij de driezijdige variant kunt u ervoor kiezen het plateau aan te sluiten tot aan het glas van de haard voor een strakke afwerking van de inbouw - Faber gashaard MatriX 650 II
 • Haarden & Kachels - Tulp Gashaard B-Fire 100, Driezijdig en Hoekmodel Haard - MEER Haarden ... (Foto Tulp Haarden op DroomHome.nl)
 • Living Room:Nice Glass Wall Living Room With Sectional White Sofa And Fireplace Glass Wall Living Room For Modern and Minimalist Style
 • Keuken met gasgestookte liftdeurhaard Luna Diamond van M-Design - via Boley
 • Moderne gashaard ingebouwd in klassieke bestaande schouw in landelijk interieur - via Boley
 • Blogger Judith is liefhebber van stoer en landelijk wonen met een ingetogen, warme sfeer. Haar in...
 • Hoogehuys | Landelijke woonkeuken | Luxus Wonen
 • Kalfire W90/47S 3-zijdige inbouw houthaard
 • Van beide kanten even prettig om te zien
 • Zwarte wand achter tv
 • haard_EVE Architecten
 • DepuydtNV, De Puydt Haarden, Metalfire, Depuydthaarden, openhaard, haard, open haard, haarden, gashaard, houtkachel, houtkachels, stove, stoves, woodburning fire, gasfire, woodfire, gas stoves, romantiek, Depuydt, openhaarden, gas haarden en schouwen - sfeerverwarming, sfeer, verwarming, gas haard, gashaarden, gas haarden, gaskachels, gesloten gashaard, haarden en kachels, inbouwhaard, inzethaard, kachels en haarden, lokale verwarming, schouw, schouwen, marmer schouw, Metalfire, Stuv, Bodart Gon
 • Moderne brede gashaard van Boley. Geef de schouw rondom de haard een andere kleur dan de rest van het interieur. Zo maak je de haard een mooie eyecatcher.
 • Onze gietvloer op basis van echt beton, stoere meubels, een lichte vergrijsde zandtint op de wanden, zwarte jalouzieen...een lekkere mix van mooie materialen! De schouw is afgewerkt in, het door ons ontwikkelde, cementstuc voor een robuuste uitstraling. www.molitli-interieurmakers.nl
 • 5 simpele tips voor een Scandinavische look - Roomed | roomed.nl
 • Binnenkijken in een modern interieur
 • Schaal met tijdschriften
 • Woonkamer ideeën openhaard
 • tv in de wand met haard eronder
 • Faber heeft een groot en volledig assortiment gashaarden voor verschillende interieurstijlen; van modern tot tijdloos en klassiek. Nieuw is de I.T.C. app, met deze App kunt u genieten van een mooi vla...
Dealers

Onze maatwerk haarden worden veelal door ons dealernetwerk verkocht en vervolgens geïnstalleerd. Mocht je graag advies inwinnen of de haarden in de showroom willen bekijken nodigen wij u graag uit om onze dealer locator te gebruiken zodat we de dichtstbijzijnde dealer kunnen presenteren.

FAQ

Er zijn een aantal gebrande vragen die vaker gesteld worden en graag antwoord op geven:

Wonen zonder gas maar mét kachel?
In 2050 dient ieder huis gaslood te zijn. Ambitieus plan van de overheid maat wat betekend dit voor de gaskachels? In principe betekend dit dat het stoken van een gaskachel niet meer mogelijk is op een vaste aansluiting. In plaats daarvan is het mogelijk om een eigen propaan gasvoorziening te realiseren. Daarnaast is een houtgestookte kachel een goed alternatief om ook in 2050 er warmpjes bij te zitten.

Waar dien ik rekening mee te houden bij de rookafvoer van houtkachels?
Er is onderscheid te maken tussen twee verschillende afvoermogelijkheden:
1. afvoerkanaal dat vaak van steenachtige materialen is vervaardigd
2. afvoerleiding dat vaak vervaardigd is uit metalen systemen (veelal de voordeligste optie)De afvoer van de houtkachel vergt 1 á 2 onderhoudsbeurten per jaar. Dit om schoorsteenbrand te voorkomen. Op den duur zullen afvoerkanalen ook gerenoveerd moeten worden om lekkages en veiligheid te kunnen waarborgen. In de meeste gevallen is een afvoerleiding de meest veilige en duurzame oplossing.

Mag de rookafvoer door de muur?
Houthaard of kachel is het niet toegestaan om de rook af te voeren door de muur.Gashaard (gesloten) met externe verbranding is het vaak wel mogelijk om rookgassen af te voeren door de muur.

Gashaard (open) zonder externe verbranding is het niet mogelijk om rookgassen af te voeren door de muur.

Is het mogelijk/toegestaan om als particulier zelf te plaatsen?
In Nederland is het toegestaan om zelf een kachel, schoorsteen of gasinstallatie aan te sluiten. Echter zijn er veel dingen die over het hoofd gezien kunnen worden met grote gevolgen nadien. Vanuit onze expertise adviseren wij dan ook altijd om een erkende installateur in de arm te nemen om de kachel te installeren. Middels ons landelijk dealer netwerk helpen wij u graag verder.

Kan ik een TV boven een haard hangen?
In de meeste gevallen is het mogelijk om een telvisie te hangen boven de haard. Hier dient rekening gehouden te worden met temperatuur en de afvoer van de haard. In veel gevallen is het mogelijk om middels een paar aanpassingen de televisie boven de haard te hangen zonder dat dit consequentie heeft.

Hoe maak je de haardruit weer zuiver?
Er zijn speciale rustreinigers verkrijgbaar waarmee u de ruit met een handomdraai weer zuiver heeft. Het belangrijkste is dat u een middel gebruikt waar geen siliconen in zijn verwerkt.

Wat geeft meer warmte: hout of gas?
Bij houtverbranding komt er meer warmte vrij dan bij gas. Afhankelijk van het systeem, de capaciteit en de luchttoevoer kan het rendement per kachel variëren.

Welke kachels geven het hoogste rendement?
De gesloten haard of kachel geeft het hoogste rendement. Bij een open variant gaat er veel warmte verloren. De gesloten variant is tevens een milieuvriendelijkere keuze. Door de hogere verbrandingstemperaturen is de rookuitstoot schoner dan een openhaard.

Beïnvloed haard of kachel de thermostaat?
De warmte van de haard of kachel heeft invloed op de thermostaat. Om te voorkomen dat het in andere ruimtes onaangenaam koud zal gaan worden is het raadzaam om meerder thermostaten te plaatsen of de thermostaat verder van de kachel of te plaatsen.

Heb je een bouwvergunning nodig bij het plaatsen van een kachel?
Normaliter heeft u geen bouwvergunning nodig als:

 • Betreffende constructie niet wordt gewijzigd.
 • Het niet gaat over een monument of beschermd dorps- of stadsgezicht.Moet ik een bouwvergunning regelen bij het plaatsen van een haard?
 • Geen veranderingen worden doorgevoerd die uitstraling van woning of de omgeving beïnvloeden.

Wat is het rendement van een op maat gemaakte haard?
Bij een op maat gemaakte haard is het ook mogelijk om het rendement te bepalen. Heeft een grote ruimte die u wenst te verwarmen dan passen we daar de samenstelling van de haard of kachel op aan. In de meeste gevallen is het mogelijk om een rendement van 90% te behalen. Oftewel 90% van de verbruikte energie wordt omgezet tot warmte.

Hoe voorkom ik dat er rook in de kamer komt?
Verschillende zaken kunnen hier invloed op hebben zoals het rookkanaal dat verstopt kan zitten of de luchttoevoer. Zo kan een afzuigkap bijvoorbeeld invloed hebben op de luchttoevoer. Of het aan de toevoer ligt kun je controleren door bijvoorbeeld een raam open te zetten. Mocht hierdoor het vuur beter gaan branden weet je dat het zit in de luchttoevoer.

Menu