Zwarte kozijnen en deuren?

Tegenwoordig zie je het steeds meer; zwarte kozijnen en deuren. Is het een trend? Eigenlijk wordt dit al heel lang toegepast. Om een industriële look te creëren zijn zwarte kozijnen en deuren ideaal geschikt. Vroeger waren veel industriële panden voorzien van zwarte stalen kozijnen.

Tegenwoordig worden deze zwarte kozijnen en deuren veelal ook in de moderne en karakteristieke woningen toegepast. Er zijn namelijk een tal van afwerkingsmogelijkheden die een bepalend zijn voor de uitstraling. Denk bijvoorbeeld een strakke rechthoekige vormen of juist sierlijk deurbeslag. Maar ook de scharniermogelijkheden zijn zeer uiteenlopend. Bij een moderne look wordt er vaak gekozen voor een strakke deur met staatsscharnier. Deze is in de vloer en plafond weggewerkt en de deuren draaien om de as. Hieronder is deze vorm van scharnieren zeer minimalistisch.

Uiteraard kun je ook kiezen voor zwarte kozijnen en deuren van hout. Dat kan natuurlijk ook erg mooi zijn. In dat geval is het uitdagender om een industriële look te creëren en voor ons helemaal om te maken omdat we alles maken van staal ;-).

Ben je in overweging om je huidige kozijnen zwart te verven? Houd er rekening mee dat zwarte kozijnen echt een statement worden in het interieur. Ze omlijsten het uitzicht naar buiten als een schilderij. Als het over een kozijn of deur binnen in huis gaat is dat natuurlijk niet van toepassing. Heb je veel lichte kleuren in huis en wil je er meer contract of warmte in brengen? Dan zijn zwarte kozijnen ook zeker een goede suggestie. Vind je zwart toch te donker of te hard? Dan kun je ook voor een andere kleur kiezen, bijvoorbeeld geel of grijs. Weer eens wat anders dan de muur een kleur te geven.

Voor maatwerk stalen kozijnen en deuren ben je op het juiste adres bij Dickens BV. Wij maken staal met stijl of te wel stijlvol stukje staal door een sterk staaltje vakwerk. Afijn, we zijn verzot in onze werkplaats, steken graag de handen uit de mouwen en maken een mooie deur of kozijn voor je op maat. Klik hier voor een offerte aanvraag of surf verder op onze website.

Ps, we zijn gevestigd in Hilvarenbeek, een kempisch dorpje vlakbij Tilburg

Menu